top of page

Neked való a lebegő éjjeliszekrény? Előnyök és hátrányok

Frissítve: 2021. márc. 18.

A lebegő éjjeliszekrények még újdonságnak számítanak hazánkban – sokan nem is tudják, mit jelent pontosan az elnevezés, nemhogy az előnyeivel tisztában legyenek – illetve a hátrányaival.


Mert hogy teljes legyen a kép, összegyűjtöttük nem csak a pro, de a kontra érveket is e bútortípus mellett, hogy könnyebben eldönthesd te magad, neked való-e a lebegő világ. Nézzük őket sorban.


lebegő éjjeliszekrény
lebegő éjjeliszekrény a polcom-polcom kínálatából

A lebegő éjjeliszekrények előnyei


Praktikus és érzelmi oka is lehet annak, ha lebegő bútort választasz a hálószobádba. Itt jönnek először azok a pozitív tulajdonságok, amiket mi (lebegő éjjeliszekrények tervezői és gyártói) a legfontosabbnak tartunk:


Helymegtakarítás / vizuális térnyerés


A lebegő éjjeliszekrények lényegesen kisebbek, mint klasszikus társaik, és nem foglalnak helyet a padlón – így extra hely marad, ami vizuálisan tágasabbá varázsolja a hálószobát. Egyúttal megszűnnek a nehezen elérhető szegletek, ahol csak gyűlik a por és csak nagy ritkán takarítod a macera miatt. Ez a vizuális térnyerő funkció az egyik elsődleges ok, amiért vevőink e terméket megvásárolják.


Egyszerűbb takarítás


Nem fogsz többé asztallábakat kerülgetni a porszívóval, és nem gyűlnek fel porcicák a bútor mögött, hanem egy mozdulattal feltörölheted / felporszívózhatod a sminkasztal alatt a padlót. A falra szerelt kivitel egyszerűbbé teszi a takarítást és megszüntetni a nehezen takarítható szegleteket – és nem hagy nyomot még a padlószőnyegen se.


Kompatibilitás az ágyneműtartóval


Veled is előfordult már, hogy az ágyneműtartó fiókot nem, vagy csak részben tudtad kinyitni az ágy mellett álló éjjeliszekrény miatt? A lebegő éjjeliszekrény ennek véget vet – alatta gond nélkül kihúzható és hozzáférhető lesz a fiók, teljes hosszában.


A magasságát te döntöd el


A lebegő éjjeliszekrények bármilyen magasságú ágyhoz kiválóan illenek, hiszen bármilyen magasságban felszerelhetők. Nem kell méricskélni, hogy milyen magasságú éjjeliszekrényre van szükséged... szimplán, nem is kell foglalkoznod ezzel a kérdéssel.


Modern megjelenés


A praktikus előnyök mellett a lebegő bútorok trendi és kortárs látványt biztosítanak hálószobádban. A lebegő hatás, a tömör fa szépsége, vagy például a szálra húzott réz előlap – mind olyan dolgok, amibe nagyon könnyű beleszeretni.


A lebegő éjjeliszekrények hátrányai


Bár mi imádjuk a falra szerelt éjjeliszekrényeket, nem szeretnénk elrejteni azokat az érveket sem, amelyek ellene szólnak. A döntés a tiéd!


Fel kell szerelni


Bár tény, hogy nem kell összerakni a lebegő éjjeliszekrényeket (legalábbis a polcom-polcom bútorokat, amiket 100%-ig készen kapsz meg a vásárlást követően) – viszont fel kell szerelned a falra. Ez valakinek 2 perces rutin tevékenység, de vannak olyanok is, akiket visszatartanak a csavarok és a fúrógép.


Szerencsére a polcom-polcom bútorok mellé olyan részletes tájékoztatót mellékelünk, hogy még az is gond nélkül fel tudja szerelni, aki akár még sosem szerelt falra bútort.


Le kell szerelni


Mivel a falra vannak rögzítve, ellentétben a szabadon álló klasszikus verzióval, egy szoba átrendezéskor át kell szerelni őket. Sokunk gyakran rendezi át a környezetét, ilyen esetben ezt számításba kell venni.


Kisebb tároló kapacitás


Mivel a lebegő éjjeliszekrények lényegesen kisebbek, így kevesebb tárolási lehetőséget is nyújtanak. Az egy vagy két fali fiók arra lesz alkalmas, hogy a leglényegesebb, kisebb tárgyaidat elpakold.


Nekünk ezek voltak a legfontosabb tulajdonságok, de ha eszedbe jut olyan jellemző, ami számodra fontos és kihagytuk a cikkből, megköszönjük, ha megírod nekünk!


Ha a lebegő kivitel mellett teszed le a voksodat – ahogy mi is tettük – nézz körül a lebegő éjjeliszekrényeink és sminkasztalaink között!

308 megtekintés0 hozzászólás

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page