top of page
Szerző képepolcom-polcom

Együttműködés a Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal

Frissítve: 2021. júl. 13.

Jól indult a polcom-polcom nyara: egy régi álmunk vált valóra, hogy ne csak használjunk a természetből, hanem vissza is pótoljuk - mostantól minden egyes, tömör fát is tartalmazó rendelést követően egy facsemetét ültetünk el a Közösségi Erdőkért Alapítványon (MyForest) keresztül.


MyForest közösségi erdők alapítvány
MyForest közösségi erdők alapítvány

Fenntartható bútorgyártás, kisebb ökológiai lábnyom


Bármilyen termelő tevékenységről is van szó, legyen az bármennyire is takarékos és környezetkímélő, működéséhez a természet erőforrásait használja. Ez viszont egy véges erőforrás. Hatványozottan igaz ez a bútorgyártásra is, amelynek fő alapanyaga a fa: a fakitermelés, fából készülő termékek csökkentik a zöldterületek arányát és veszélyeztetik a hosszú távon fenntartható jövőjét.


Ugyan már eddig is tettünk lépéseket a fenntarthatóság irányába (kizárólag a természetes alapanyagú és károsanyag-mentes Natural Naturfarben termékeket használjuk a fa felületek kezelésére, szállításunk 100%-ban újrahasznosított papírból készülő dobozokban történik), de bőven volt tovább fejlődni, és az ökológiai lábnyomunk jelentős csökkentésére a faültetés kínál kiváló lehetőséget.


Tény, hogy a természet “automatikusan” is reprodukálja önmagát, az viszont kérdéses, hogy egybeesik-e ez a felhasználás mértékével. Mi biztosra akartunk menni, és saját kézbe venni az irányítást: amit a természetből elhasználunk, azt többszörösen is visszapótoljuk, ugyanis minden, tömörfát is tartalmazó rendelésünk után egy facsemetét ültetünk el a MyForest, vagy teljes nevén a Közösségi Erdőkért Alapítványon keresztül.


Így nem csak zöldebbé válik a tevékenységünk, hanem az együttműködéssel az is célunk, hogy ilyen látványban gyönyörködhessünk, az egészen távoli jövőben is:


közösségi erdő ültetés
ezt a látványt nem szívesen vesztenénk el

A MyForest tevékenysége


A MyForest közösségi erdők (Közösségi Erdőkért Alapítvány, 14.Pk.60.503/2019/2.) egy természetvédő kezdeményezés, amely azt a célt tűzte ki, hogy csökkentse a globális felmelegedést és fenntarthatóbbá tegye zöld környezetünket – elsődlegesen új erdők telepítésével.


A faültetési projektekhez civilek és cégek is csatlakozhatnak – a szervezet egy összekötő platform is egyben, amely összekapcsolja [idézve az alapítvány weboldalát]:

  • klímáért aggódó civileket, akik faültetéssel szeretnének hozzájárulni a nagy közös célhoz,

  • cégeket, amelyek az erdők telepítésében vesznek részt,

  • földtulajdonosokat, akik földjük felajánlásával járulnak hozzá a projekthez, vagyis erdősítési hasznosításra adják földjüket, valamint

  • cégeket, amelyek ügyfeleik számára szeretnének fákat ültetni.


A MyForest már számos sikeres erdő telepítési projekten túl van, és jelenleg is aktívan tervezik a következőt: Erzsébet településen, Baranya megyében kerül megvalósításra 2021 őszén, ez egy tölgy és vegyes keménylombú / vadgyümölcs erdő lesz 2 hektár területen.


Még van lehetőséged neked is támogatni: itt teheted meg.

Ez egyébként a polcom-polcom első projektje is egyben, amit volt lehetőségünk támogatni, a megrendeléseiteknek köszönhetően!


Válaszd a fenntartható bútort


Ahogy írtuk, minden, tömör fát is tartalmazó bútor megvásárlásával támogathatod a projektet: ezek lehetnek olyan szekrények, amelyek tölgyfából vagy diófából készülnek, de azok is, amelyeknek csak a fiók előlapjuk készült tömör fából.


fenntartható bútor
lebegő éjjeliszekrény tömör tölgyfa fiók előlappal

Hogy könnyebb legyen a választás, létrehoztunk egy külön oldalt, ahol csak azokat a bútorokat jelenítjük meg, amelynek megvásárlásával hozzájárulsz a faültetéshez:




40 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page